Flammenco Horeca Houtskool

Wat is het:

Flammenco Horeca Houtskool

Hoe werkt het:

In deze test de Flammenco Horeca Houtskool van DHG vertrieb uit Duitsland. Komt in een zak van 15 kg en heeft mooie gelijkmatige grote stukken houtskool. (je moet uiteraard niet iedere keer de zak op de grond laten “vallen” na gebruik, hierdoor breken er stukjes af die naar beneden zakken waardoor je op het einde alleen maar klein gruis overhoudt). Als basis worden hardhout-loofbomen uit Europa gebruikt. Op Internet vind je niet veel over de samenstelling maar op verschillende plekken wordt geschreven dat de basis steenbeuken is. Steenbeuk is een harde en vaste Europese loofhoutsoort. Het hout is sterk, taai en moeilijk te splijten. Daarom wordt het vaak toegepast voor mechanisch sterke dingen slagershakblokken of tandwielen bij molens. Omdat het hout werkt en daardoor scheurtjes kan krijgen, wordt het minder gebruikt voor het maken va meubels.

Flammenco Horeca Houtskool gaat gemakkelijk aan, met 2 wokkels heb je binnen 10 minuten een mooie gloed in het houtskool. Doordat het mooie grote stukken zijn blijft de hitte lang en constant in de barbecue. Op de foto’s zie je de bereiding van een koetsierstuk. Bij de foto waarbij het koetsierstuk in de alufolie zit, ben ik al meer dan 10 uur onderweg met 1 en dezelfde vulling houtskool. De barbecue, een Primo JR, heeft daarbij op 120°C gestaan.

Dit houtskool geeft een fijne, niet te zware, barbecue(rook)smaak aan het gerecht. Door rookhout toe te voegen kun je dat versterken. De combinatie met wat kersenhoutchuncks geeft een heel fijn resultaat.

Uiteindelijk houd je niet veel restassen over. Als je de barbecue open maakt blijven ze goed liggen en het “sneeuwt” nauwelijks.

 

De foto’s:

 

Conclusie:

Wat mij betreft een tophoutskool. Geeft een lekkere barbecuesmaak aan het gerecht, brandt lang en constant.

BBQreview.nl rating:  5 vlammen

vlam5