Light My Fire Tinderstick / Maya sticks

Wat is het: 

Aanmaakmiddel Maya sticks

Hoe werkt het:

Dit aanmaakmiddel heet Light My Fire Tinderstick ook wel Maya sticks genoemd. Het wordt gemaakt van de stronken van dennenbomen. De sticks branden lang door de hoge natuurlijke harsconcentratie in het hout (tot wel 80%).

Je kunt de sticks op verschillende manieren gebruiken. Door er met een mes krullen van te maken kun je een hele mooie vuurstarter (tondel/tinder) maken die je met een paar vonken van een Firesteel (magnesium stick) aan kunt steken. Het maken van die krullen gaat niet echt heel gemakkelijk omdat het hout door de hars erg hard is. Je hebt echter niet veel nodig om een goeie starter te maken en eenmaal aan, zal het niet snel meer uit gaan. Zelfs niet als het regent of waait, door de hars brand het super.

Je kunt de stick natuurlijk ook gewoon aansteken. Ook dan brand het lang en constant zonder last te hebben van regen of wind. Tijdens mijn test heb ik 3 stokjes gebruikt maar dat is eigenlijk te veel. Met 1, hooguit 2, kom je een heel eind. Door de harsen walmt en rookt dit aanmaakmiddel wel. Gebruik je het voor het aanmaken van de barbecue dan is het dus wel zaak dat je de stick(s) volledig laat verbranden voordat je de roosters erop legt.

De foto’s:

 

Conclusie:

Mooi aanmaakmiddel dat zeer geschikt is voor kampvuur, allesbrander, vuurschaal of open haard. Gemakkelijk voor de kampeerder en hiker. Door de vette, soms zwarte walm en rookontwikkeling moet je het aanmaakmiddel helemaal laten verbranden bij het gebruik in een barbecue. Niet mijn favoriet voor het aansteken van de barbecue, wel gemakkelijk in het gebruik, ook bij moeilijke weersomstandigheden.

BBQreview.nl rating:  2 vlammen

vlam2