Cast Iron Smoker & Humidifier

Wat is het:

Cast Iron Smoker & Humidifier van The Charcoal Companion

Hoe werkt het:

Gietijzer producten blijven een favoriet. Het ziet er altijd stoer uit en met een beetje aandacht heb je er jaren plezier van. Door de goede warmtegeleiding zijn ze erg geschikt voor op de barbecue.

The Charcoal Companion levert veel gietijzer producten voor outdoor en barbecue, zo ook deze Cast Iron Smoker & Humidifier

De werking is echt heel eenvoudig, vloeistof (water, bier, wijn) in het bakje, eventueel voorzien van wat kruiden (waarbij ik persoonlijk denk dat dat meer voor het oog is dan de smaak). Op het roostertje gaan de rookhoutsnippers of geperste hout pellets. Daarna plaats je de box op de directe kant van de barbecue. Het vocht verdampt tijdens het garingsproces en de snippers/pellets smeulen en geven een constante rook af in de gesloten barbecue. Zorg er wel altijd voor dat de bovenschuif minimaal een klein beetje open staat zodat rook uit de barbecue kan ontsnappen. Doe je dat niet dan kan het vuur verstikken en in sommige gevallen gaat het voedsel zuur smaken.

De box heeft een afmeting van 15x10x5cm (lxbxh). Na gebruik licht insmeren met wat kokosolie, Crisco of rijstolie en hij staat weer klaar voor de volgende keer.

De foto’s:

 

Conclusie:

Stoere open smokerbox met bevochtiger bak. Gemakkelijk in gebruik, doet wat het moet doen! Een echte aanrader.

BBQreview.nl rating:  4 vlammen

vlam4