smokey-olive-wood

Wat is het:

Inhoud van het sample pakket “smokey olive wood”:

  • Zakje #1 rookmot
  • Zakje #2 snippers fijn
  • Zakje #3 snippers medium
  • Zakje #4 vuurkruiden
  • Doosje #5 chuncks olijfhout

Hoe werkt het:

#1, rookmot heeft een mooie structuur en brandt in een CSG (Cold Smoke Generator) voor een uur of 10. Geeft een mooie lichte rooksmaak dat zeer geschikt is voor het roken van bijvoorbeeld kazen.

#2, mooie kleine snippers die je, al dan niet natgemaakt, in een smokerbox op de kolen kunt zetten.

#3, wat grovere snippers. Je kunt ze gebruiken in combinatie met #2 in een smokerbox maar ze zijn ook uitermate geschikt om rechtstreeks op de hete kolen te gebruiken. Ikzelf heb de voorkeur om het hout niet nat te maken omdat de rook dan puur is en geen extra stoom heeft. Omdat het olijfhout een harde houtsoort is, blijven de snippers geruime tijd roken. Zeker voldoende om het vlees of vis (of ander product) een mooie zachte rooksmaak mee te geven.

#4, vuurkruiden, gebruik je op de kolen en geeft een kortstondige aroma-rook-boost aan het product dat op de barbecue ligt. Heerlijk om bijvoorbeeld kip of witvis een lichte rookhint te geven.

#5, chuncks, hele mooie structuur van het olijfhout te zien. Bijna jammer om op de kolen te leggen maar ook hier geven de chunks een aangenaam aroma en milde rooksmaak. Zeer geschikt voor in de smoker of barbecue bij low en slow bereiding.

De foto’s:

 

Conclusie:

Prima producten waarbij de zachte rooksmaak en bijzondere (bijna zoete) geur tijdens het gebruik er voor zorgen dat de producten op de barbecue een mooie milde rooksmaak krijgen. Het hout blijft dankzij zijn hardheid, lang actief roken op de kolen.

BBQreview.nl rating:  4 vlammen

vlam4