Flip-tip thermometer

Wat is het:

Flip-Tip CC4075 thermometer

Hoe werkt het:

De Flip-Tip van Charcoal Companion (Model # CC4075) is een snelle en nauwkeurige voedselthermometer. De meter past gemakkelijk in je broekzak en is eenvoudig in het gebruik. De probe is in verschillende hoeken instelbaar en klapt weg achter de meter om hem gemakkelijk op te kunnen bergen. De meter wordt gevoed door 1 AAA batterij.

Heel handig is het knopje aan de achterzijde waarmee je kunt schakelen tussen °C en °F. Op de probe zit een silicone hulpstukje waarmee je de RVS probe gemakkelijk uit de opbergruimte klapt. De meter gaat automatisch aan bij uitklappen en automatisch weer uit bij inklappen van de probe. De probe kun je 180 graden uitklappen. Dat hulpstukje kun je overigens ook verschuiven op de probe zodat het een dieptemeter wordt met aanslag. Je prikt dan altijd met eenzelfde diepte in het product. Op de Flip-Tip is een tabel geprint met kerntemperaturen. Die zijn aan de (hele) veilige kant, ikzelf houd vele lagere kerntemperaturen aan, maar voor minder ervaren barbecuers is deze tabel een veilig hulpmiddel.

De Flip-Tip ligt, door de duim uitsparing gemakkelijk in de hand. Het LCD display is groot genoeg om gemakkelijk af te lezen, uiteraard voorzien van een °C of °F indicatie. De resolutie is in hele graden, met een bereik van – 51°C  t/m 288°C. Dit is vast en kan niet worden veranderd in bijvoorbeeld 0.1° resolutie. Bij het barbecueën heb je daar overigens helemaal geen last van, snelheid is veel belangrijker dan op een tiende graad nauwkeurig kunnen meten. Hoe korter de meettijd, hoe korter de Q open moet blijven, des te meer warmte blijft er in de Q. De snelheid van deze meter is goed, zeker in relatie tot zijn prijs, maar niet zo supersnel als bijvoorbeeld een Thermapen. De meter heeft geen backlight maar ook dat is niet echt een probleem omdat je niet alleen de temperatuur wilt meten maar ook wilt zien hoe het product eruit ziet. Met een hoofdlampje of zaklamp kun je in het donker gemakkelijk de temperatuur af lezen EN naar het product op de Q kijken.

De foto’s:

Conclusie:

Nauwkeurige voedselthermometer, gemakkelijk in gebruik een echte aanrader voor de serieuze barbecuer en/of cateraar. Erg prijsgunstig!

BBQreview.nl rating:  4 vlammen

vlam4